Πακιστάν

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Διαδίκτυο


 

Πως θα ταξιδέψετε μέσα στη χώρα

Υπάρχουν πολύ φτηνές οδικές συγκοινωνίες για κάθε προορισμό με λεωφορεία κάθε μεγέθους, με πικάπ, με τζίπ και γενικά με οτιδήποτε τροχοφόρο. Στα μικρά λεωφορεία (Mini buses, που στην Ευρώπη έχουν άδεια 9 θέσεων, ταξιδέψαμε αρκετές φορές με άλλα 20 άτομα (χωρίς να μετρήσουμε αυτούς που είχαν ανέβει στην οροφή ή στέκονταν στους προφυλακτήρες του αυτοκινήτου). Μεγαλύτερες διαδρομές εκτελούνται από κλιματιζόμενα λεωφορεία στα οποία μπορείτε να κρατήσετε θέση. Η οδήγηση μερικές φορές είναι εφιαλτική, ιδιαίτερα στις κατηφόρες ορεινών δρόμων.

Υπάρχουν τρένα για αρκετούς προορισμούς τα οποία είναι πιο αργά από τα λεωφορεία, πιο ασφαλή, αλλά για κάποιο μυστήριο λόγο τα δρομολόγια είναι πάντα άβολα με τα σχέδια του ταξιδιού.

Τέλος η PIA (Πακιστανικές αερογραμμές) έχει πολλές τακτικές πτήσεις προς όλες τις μεγάλες πόλεις και πολύ οικονομικά εισιτήρια. Εξαίρεση αποτελούν οι πτήσεις προς Γκιλγκίτ και Τσιτράλ στις οποίες οι τουρίστες πληρώνουν το διπλάσιο εισιτήριο από τους ντόπιους. Το μέτρο είναι πιθανό να εφαρμοστεί και σε άλλες πτήσεις.

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.