Πακιστάν

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Διαδίκτυο


Κίνδυνοι

Το καλοκαίρι του 2000 που επισκεφτήκαμε τη χώρα, δεν νιώσαμε καμιά απειλή ταξιδεύοντας στο βόρειο Πακιστάν. Οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και φιλικοί με τους ταξιδιώτες. Ακόμα και οι πιθανότητα μικροκλοπών είναι πολύ μικρή. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίσαμε ήταν μάλλον ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος, αφού η κατάσταση δρόμων και οχημάτων δεν έχουν καμιά λογική αντιστοιχία με τις ταχύτητες που αναπτύσσουν οι οδηγοί.

Πριν επισκεφτείτε απομονωμένες περιοχές στο Βορρά όπως είναι τα χωριά των Καλάς πρέπει να πάρετε άδεια από την αστυνομία. Ταξιδεύοντας στις περιοχές αυτές δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο κίνδυνο, καλό όμως είναι να έχετε ένα αξιόπιστο οδηγό μαζί σας για να αποφύγετε τις κακοτοπιές. Ο Καρίμ που θα βρείτε στο ομώνυμο ξενοδοχείο (KARIM HOTEL) στο Καριμαπάντ ήταν εξαιρετικός οδηγός που σας τον συνιστούμε ανεπιφύλακτα.

Οι περιοχές κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με το Αφγανιστάν, ήταν πάντα περιοχές που γινόταν λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών και η κατάσταση δεν νομίζουμε να είναι ασφαλέστερη μετά την εισβολή των Αμερικάνων στο Αφγανιστάν. 

Στο νότο, (περιοχή Σιντ) υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα, συμμορίες που εμπορεύονται όπλα και ναρκωτικά και υπάρχουν αναφορές για ληστείες και απάτες ακόμα και από ξενοδόχους. Στην περιοχή επικρατεί ένα γενικότερο "αντιδυτικό" κλίμα  με εξάρσεις βίας. Ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις πριν ταξιδέψετε.

Οι περιοχές Τζάμμου και Κασμίρ είναι περιοχές μόνιμης έντασης με την Ινδία. Υπάρχει στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή η οποία  περνά περιόδους έντασης και ύφεσης. 

 

Δείτε επίσης: Δικτυακοί τόποι σχετικοί με την ασφάλεια
 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.