Πακιστάν

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Διαδίκτυο

 

Στην κατάλληλη στιγμή

Κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου εορτάζονται τα "ουρς", μεγαλόπρεπες γιορτές προς τιμήν Αγίων των Σούφιδων που αξίζει να δείτε. Οι ημερομηνίες δεν είναι σταθερές αφού ακολουθούν το Ισλαμικό ημερολόγιο, γι αυτό ενημερωθείτε από τα τοπικά γραφεία τουρισμού.
 

Ιούλιος Τέσσερις μέρες χορού γλεντιού κατά τη διάρκεια των φημισμένων αγώνων πόλο στο πέρασμα Σαντούρ, σε υψόμετρο 3810 μ. μακριά από κατοικημένες περιοχές, ένα είδος πακιστανικού Woodstock! Οι ακριβείς ημερομηνίες ανακοινώνονται ένα μήνα πριν από το υπουργείο τουρισμού.
Αύγουστος & Δεκέμβριος  Οι καλοκαιρινές γιορτές των Καλάς, με χορούς φτάνουν στο αποκορύφωμά τους λίγο πριν το τέλος Αυγούστου. Με το ρυθμό των τυμπάνων, οι γυναίκες των Καλάς, πιασμένες από τους ώμους χορεύουν ασταμάτητα άλλες φορές μέσα στο απόλυτο σκοτάδι (ραάτ ναάτ) ή την ημέρα (αντουα ναάτ). Στα μέσα Δεκεμβρίου για 10 περίπου μέρες γιορτάζεται το "Τσάμος" με κατσίκες που θυσιάζονται και χορούς. Μουσουλμάνοι απαγορεύεται να συμμετέχουν, αλλά οι ξένοι είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν, όχι μόνο ως παρατηρητές αλλά αγοράζοντας και θυσιάζοντας και τη δική τους κατσίκα!


 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.