Πακιστάν

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Διαδίκτυο


Πως θα πάτε

Υπάρχουν συχνές πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Ισλαμαμπάντ, Λαχώρης και Καράτσι από αρκετές αεροπορικές εταιρίες. Το καλοκαίρι του 2000 οικονομικότερη ήταν η Gulf Air και ακολουθούσε η PIA (Πακιστανικές αερογραμμές). Είναι πιθανό οι δυο αυτές εταιρίες να έχουν αναστείλει τις πτήσεις τους από το Ελ. Βενιζέλος. Καλές προσφορές υπάρχουν μερικές φορές με τη Lufthansa.

Υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση με την Ινδία στο Amritsar, αλλά ανάλογα με την φάση που περνούν οι σχέσεις Ινδίας - Πακιστάν, μπορεί η διαδρομή να απαγορεύεται σε ξένους, να είναι κλειστή, να απαιτούνται άδειες ή να υπάρχουν διάφορες δυσκολίες. 

Υπάρχει επίσης σιδηροδρομική και από την Quetta προς το Ιράν αλλά μόνο μέχρι το Zahedan (συνοριακή πόλη στο Ιράν). Γενικά η διαδρομή αυτή προς Quetta και από εκεί προς το Ιράν δεν είναι για τους συνηθισμένους ταξιδιώτες, και έχει κανείς την εντύπωση ότι η περιοχή αυτή είναι μακριά από τα μάτια του νόμου.  Οι διατυπώσεις στα σύνορα μπορεί να κρατήσουν ακόμα και 8 ώρες.

Ο πιο φημισμένος δρόμος, ο αυτοκινητόδρομος του Karakoram, πάνω από το Kunjerab pass (4700 μ.) συνδέει το Πακιστάν με την Κίνα και είναι από τις διαδρομές που αξίζουν να κάνει κανείς. Ένα (άθλιο) λεωφορείο την ημέρα κάνει τη διαδρομή μέχρι το Τασκουργκάν (Κίνα) και επιστρέφει αυθημερόν άδειο, επειδή απαγορεύεται να έχει  επιβάτες κατά την επιστροφή. Από την κινεζική πλευρά, αντίστοιχα ένα λεωφορείο την ημέρα κάνει την ίδια διαδρομή σε αντίθετη κατεύθυνση  και επιστρέφει και αυτό άδειο.

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.