Πακιστάν

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Διαδίκτυο

 

υγεία

Ο κίνδυνος να αρρωστήσετε στο Πακιστάν δεν είναι  μεγάλος αν λάβετε τις συνηθισμένες προφυλάξεις που αφορούν την τροφή και το νερό.

 

ελονοσία: Εξαρτάται από την εποχή που θα ταξιδέψετε και τις περιοχές που θα επισκεφτείτε. Προφύλαξη απαιτείται για το νότιο τμήμα της χώρας ενώ ο κίνδυνος ελονοσίας είναι μικρός στο βόρειο τμήμα και στα μεγαλύτερα υψόμετρα.  Συμβουλευθείτε την υγειονομική υπηρεσία πριν ταξιδέψετε.
ηπατίτιδα Α: μην αμελήσετε να εμβολιαστείτε εφόσον ταξιδεύετε σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου. 
άλλες ασθένειες: έχουν αναφερθεί κρούσματα δάγγειου πυρετού και  μηνιγγίτιδας. Εμβόλια συνιστώνται μόνο αν πρόκειται να μείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα  σε αγροτικές περιοχές.
νερό Εμείς σας συνιστούμε να πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό στο Πακιστάν, αν και πολλοί ταξιδιώτες αναφέρουν ότι το νερό της βρύσης είναι ασφαλές.  Η αλήθεια βρίσκεται στη μέση: μερικές φορές είναι και μερικές όχι. Αποφύγετε να πείτε τρεχούμενο νερό στα βουνά εκτός αν βρισκόσαστε σε πολύ μεγάλα υψόμετρα πάνω από κατοικήσιμες περιοχές και βοσκοτόπια.  

 

περισσότερα για την υγεία πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 

 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.